Etusivu / Kun vesipumppu hajoaa, tarvitaan nopeaa palvelua

Kun vesipumppu hajoaa, tarvitaan nopeaa palvelua

KMV-tuotteiden asiakaskunta koostuu erilaisista toimijoista aina kivijalkamyymälöistä kuntiin. Yhtiön asiakkaisiin kuuluvalle Kouvolan Putkityö Oy:lle tuotteet toimitetaan Lohjan varastolta nopeasti ja asiantuntevasti. Nopeuden lisäksi säännöllinen yhteydenpito ja saavutettavuus ovat yhteistyön avaintekijöitä.

Kymenlaakson alueella ja pääkaupunkiseudulla toimiva Kouvolan Putkityö Oy on yksi Tero Sahlmanin viikoittaisista käyntipaikoista. Sahlman työskentelee KMV-tuotteiden aluepäällikkönä, ja hänen myyntialueensa kattaa Etelä- ja Kaakkois-Suomen sekä Päijät-Hämeen. Hän asuu itse Kouvolassa, joten Kouvolan Putkityössä käynnit sujuvat vaivattomasti.

“Käyn katsomassa, mikä on tuotetilanne hyllyissä ja samalla saatamme käydä läpi Lohjalta toimitettavia tilauksia. Tärkeää on myös kuulumisten vaihtaminen, aina ei tarvitse myydä”, Sahlman sanoo.

Sahlmanin asiakkaat ovat tyypillisesti tukkuliikkeitä, maanrakennusurakoitsijoita sekä teollisuuden toimijoita.

“Uutena kasvavana asiakaskuntana ovat suunnittelutoimistot. Tavoitteena on, että KMV-tuotteelta saatavat tuotteet piirretään jo suoraan suunnitelmaan. Näin esimerkiksi tuotteen koko tai muut ominaisuudet voidaan ottaa huomioon jo suunnitelman alkuvaiheessa.”

Tuotteita pääsääntöisesti kuluttaja-asiakkaille

Kouvolan Putkityön LVI-myyjä Risto Loponen kertoo, että heillä myymälän ja huollon osalta asiakkaita ovat alueen asukkaiden ja mökkiläisten lisäksi esimerkiksi taloyhtiöt ja rakennusliikkeet.

“Myymälä- ja huoltotoiminnan lisäksi LVI-urakointi muodostaa ison osan toiminnastamme, teemme myös kerrostalosaneerauksia pääkaupunkiseudulla. Kiteytettynä voisi sanoa, että olemme huoltourakointimyymälä.”

Yhtiö kuuluu Hanakat-ketjuun, ja sen myymälä on ainoa LVI-alan tarvikeliike Kouvolan alueella. KMV-tuotteilta myynnissä on tyhjennyspumppuja, eli uppopumppuja, puhtaan veden kaivopumppuja, eli avokaivopumppuja sekä porakaivopumppuja. Tuotteita myydään pääsääntöisesti kuluttaja-asiakkaille, urakoihin saattaa mennä isompia jätevesipumppaamoja.

“Lisäksi asiakkailla, joilla on oma kaivo, voi olla tarve myymillemme painesäiliöille. Kouvolan Putkityölle menee ajoittain toimitusmyyntinä myös tuotteita, joita ei ole valmiiksi hyllyssä, esimerkiksi vedenpuhdistuslaitteita, KMV-tuotteiden Sahlman listaa.

Vaikka kysyntä vaihtelee, palvelun tulee toimia viipymättä

Tuotteiden kysynnässä näkyvät vuodenaikojen vaihtelut, keväästä myöhäiseen syksyyn on sesonkia.

Esimerkiksi vesipumppu on asiakkaalle elinehto ja kun sellainen tarvitaan, tarvitaan myös nopeaa palvelua.

Risto Loponen, Kouvolan Putkityö

“Pumppuhommat painottuvat kesälle, vaikkakin avokaivopumpun hajoaminen ei toki katso vuodenaikaa. KMV-tuotteiden valikoimista juuri avokaivopumppuja ja painesäiliöjärjestelmiä on viime aikoina mennyt aiempaa enemmän. Korvasimme avokaivopumppujen osalta kilpailijan tuotteen, ja painesäiliöissä puolestaan hinta on kohdallaan ja niitä on helppo myydä. Kaiken kaikkiaan KMV-tuotteiden tuotteet ovat hieman edullisempia kuin samaa laatua olevat muut tuotteet, ja hinta on merkittävä tekijä kuluttajakaupassa”, Loponen sanoo.

Sahlman ja Loponen ovat samoilla linjoilla yhteistyön toimivuudesta. Molemmat listaavat tärkeimpinä seikkoina säännöllisen yhteydenpidon, saavutettavuuden ja nopean palvelun.

“Esimerkiksi vesipumppu on asiakkaalle elinehto ja kun sellainen tarvitaan, tarvitaan myös nopeaa palvelua. Odotan kaikilta yhteistyökumppaneiltamme nopeutta, ja tämä toimii KMV-tuotteiden kanssa hyvin: edustajan saa hyvin kiinni ja tarvittaessa saamme vaikkapa tuotetiedot nopeasti”, Loponen kiittelee.