Etusivu / Pumppaa­mo kunnal­lis tekniik­kaan tai raken­nusten vesien poispump­paamiseen 

Pumppaa­mo kunnal­lis tekniik­kaan tai raken­nusten vesien poispump­paamiseen 

/  KMV-tuotteet

Pumppaamolla tarkoitetaan joko maan alle tai päälle tai rakennukseen sijoitettavaa säiliötä, johon pumpattava neste kerätään ja josta se yleensä sähkökäyttöisellä pumpulla pumpataan eteenpäin. Pumppu tai pumput voivat sijaita joko pumpattavassa nesteessä tai sen ulkopuolella.

Pumppaamoja käytetään tyypillisesti kunnallisteknisissä käyttökohteissa, joissa jätevettä siirretään keskitetysti puhdistettavaksi. Toinen yleinen käyttökohde on rakennusten perusvesien poispumppaaminen.

Lisäksi pumppaamojen käyttö on yleistynyt hajasijoitusalueiden jätevesien käsittelyssä tilanteissa, joissa kiinteistöllä ei ole mahdollisuutta imeyttää jätevesiä viettoviemärialueella. Tämä voi tulla kyseeseen esimerkiksi vesistöjen läheisyydessä, jolloin käsitellyt jätevedet pumpataan imeytettäväksi pidemmälle rantaviivasta tai vesistöstä.

Varmista asentajan ammattitaito

Pumppaamon sähköasennuksiin tarvitaan riittävän ammattitaidon omaava henkilö, joten varmista asentajalta, että ammattitaitoa löytyy. Pumppaamon yleisin käyttöhäiriö johtuu puutteellisesta tai jopa vaarallisesta asennuksesta.

Kun pumppaamo sijaitsee etäämmällä pihapiiristä tai rakennuksista, varmista aina riittävä syöttökaapelin vahvuus. Käytä ensisijaisesti 3~vaihe pumppuja (voimavirtamalleja). Valovirtaisen repijäpumpun käynnistysvirta on suurehko ja vaatii huomattavan kokoisen syöttökaapelin.

Pumppaamon pumppujen toimintaa ohjataan pinnanvalvonnalla. Pinnanvalvonta voi olla joko pumpun oma pintakytkin tai erillinen pinnanvalvontajärjestelmä, joka käynnistää pumpun pinnan saavutettua asetetun tason ja sammuttaa sen nesteen laskeuduttua asetetulle tasolle.

Oikealla käytöllä pitkäaikainen ja huoltovapaa

Oikein valittu pumppaamo on pitkäaikainen ja kasvaa tarvittaessa vaatimusten mukaisesti. Pumppaamojen halkaisijaltaan alle metrin olevat säiliöt valmistetaan tyypillisesti polyetyleenistä (PE), jonka etuja ovat kestävyys, edullisuus ja kierrätettävyys.

On tärkeää muistaa, että pumppu menee tukkoon viemäriin heitetyistä, sinne kuulumattomista roskista. Oikealla käytöllä säästyt ylimääräisiltä huolloilta ja korjauksilta.

Lohjan varastoltamme toimitettavista GEO-pumppaamoista löytyy vaihtoehtoja kaikkiin kokoluokkiin – aina nopealla toimitusajalla.

Tutustu KMV-tuotteiden omaa valmistusta oleviin pumppaamoihin.

Ota yhteyttä ja kysy lisää pumppaamoistamme – Me autamme siinä, että saat tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun!