Etusivu / Yleisimpiä kysymyksiä pumppaa­moista

Yleisimpiä kysymyksiä pumppaa­moista

/  KMV-tuotteet

Miten pitkän matkan pumppaamolla voi pumpata? 

Pumppaamon pumppausmatkan määrittelevät geodeettinen korkeusero, käytetyn paineputken halkaisija, pumpattavan nesteen määrä ja käytetyn pumpun paineennostokyky. Nämä kolme asiaa tulee selvittää ensin, minkä jälkeen voidaan valita soveltuva pumppu sekä käyttötarkoituksen että nostokorkeuden perusteella. Pumpun valinta kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. 

Kuinka kauan pumppaamon asentaminen kestää? 

Pumppaamon asentamiseen riittää yleensä yksi työpäivä, sillä kaikki toimittamamme kaivot ovat tehdasvalmiita. Esivalmistelut kannattaa aina tehdä etukäteen valmiiksi. Näitä ovat mm. sähkösyöttö keskukselta, tulevan viemärin esikaivuu sekä paineputken asentaminen. 

Mikä on pumppaamon käyttöikä? 

Valmistamiemme pumppaamoiden käyttöikä on hyvin pitkä. PE-muovista valmistetut pumppaamot kestävät vuosikymmeniä. Huolellinen hoito ja pumppaamoon kuulumattomien partikkeleiden ja nesteiden pääsyn estäminen pidentää pumpun ja oheislaitteiden käyttöikää huomattavasti. Pumppu toki kuluu käytössä ja on siksi kuitenkin joskus vaihdettava. Valmistamissamme pumppaamoissa pumpun vaihto on helppoa ja nopeaa. 

Mitä pumppaamolle johtavaan viemäriin saa tai ei saa laskea? 

Pumppaamoon saa johtaa vain pesu-, sade- ja wc-vesiä. Pumppaamoon ei saa johtaa vesiä jotka sisältävät hiekkaa, talouspaperia, vanupuikkoja, terveyssiteitä, kondomeja tai tekstiilejä. Me olemme löytäneet jätevesipumpusta edellä mainittujen lisäksi mm. matkapuhelimen kappaleita, golf-pallon ja poranterän. 

Tutustu valikoimissamme oleviin pumppaamoihin.  

Ota yhteyttä ja kysy lisää pumppaamoistamme – Me autamme siinä, että saat tarpeisiisi parhaiten soveltuvan ratkaisun!